کد خبر: ۸۷۰۹۶۹
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۲
محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با آفتاب‌نیوز مطرح کرد؛

تندروها به نظام ضربه می زنند| آیا مردم با سومین انتخابات هم قهر می کنند؟

سید محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص احتمال مشارکت پایین در انتخابات به آفتاب‌نیوز گفت: این یک واقعیت است که مشارکت بالا در انتخابات‌ها موجب بالا رفتن مشروعیت نظام می‌شود، طبیعتاً هر شخص، گروه یا سازمانی نیز که باعث شود مشارکت پایین بیاید در واقع به نظام ضربه زده است،
تندروها به نظام ضربه می زنند| آیا مردم با سومین انتخابات هم قهر می کنند؟
آفتاب‌‌نیوز :

در حالی که کمتر از ۵ ماه به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ باقی مانده است، تحلیل ها، نظرات و گزارشات مختلف منتشر شده در رسانه‌ها و فضای مجازی از سوی فعالان سیاسی، فضای انتخاباتی چندان گرمی را نوید نمی‌دهد، تیتر‌های مانند احتمال «قهر بزرگ در انتخابات» در رسانه‌ها موید این مسئله است که این رویداد نیز مانند دو رویداد انتخاباتی قبل ممکن است با مشارکت پایین مواجه شود، اگر اینگونه باشد این سومین انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی است که به چنین سرنوشتی دچار می‌شود و این خود یک اتفاق تاریخی در ۴۴ سال اخیر محسوب می‌شود.

برخی اصلاح‌طلبان و معتدلین بر این باور هستند که جریان افراطی اصولگرایی از مشارکت پایین در انتخابات استقبال می‌کند، زیرا تضمین کننده حضور بی‌رقیب آن‌ها در ارکان حکمرانی است.

فاطمه راکعی، نماینده ادواری مجلس در باره چرایی عدم اقبال به انتخابات گفت: «تصمیم‌سازان و سیاستگذاران باید صدای مطالبات مردم را به‌خصوص پس از رخداد‌های اعتراضی اخیر بشنوند و در انتخابات زمینه انعکاس این مطالبات را فراهم کنند. در غیر این صورت این پیام به جامعه ارسال می‌شود که تغییری در کار نخواهد بود و بهبودی حاصل نمی‌شود. نتیجه این امر هم نهایتا کشور را با مشکلات عدیده‌ای در بخش‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و... مواجه می‌سازد.»

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده تربت جام و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: «شرمنده‌ایم که در شرایط سخت اقتصادی و دلار ۴۴ هزار تومانی و تورم ۶۰ درصدی برای اصلاح قانون انتخابات وقت گذاشته‌ایم که چگونه قرار است وارد مجلس شویم.

مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاه‌های کشور هم در نشستی اعلام کرد نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که ۸۳ درصد از مردم معترض هستند، اما در اعتراضات شرکت نکرده‌اند.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی پیشین شورای نگهبان بهار پارسال وقتی که بحث افت مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم مطرح بود، در پاسخ به خبرنگاران گفت که مشارکت احتمالی پایین در انتخابات هیچ مشکل حقوقی ایجاد نخواهد کرد و مشروعیت آن همچنان پابرجاست.

به نظر می‌رسد که اصولگرایان فارغ از واقعیات جامعه به دعوای انتخاباتی خود مشغول هستند تا سهم بیشتری از مناصب ببرند و چندان به مشارکت رقیب علاقه‌مند نیستند. سایت رجانیوز در این‌باره، آنچه این رسانه «پدرخوانده‌های اصولگرایی» خواند را متهم کرد که می‌خواهند «بر سر دیگران کلاه بگذارند. کلاهی با نام وحدت». شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) و شریان (حامیان نزدیک دولت) و طرفداران رئیس مجلس نیز در فضای مجازی سخت مشغول نواختن یکدیگر هستند.

تندروها به نظام ضربه می زنند| آیا مردم با سومین انتخابات هم قهر می کنند؟

سید محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص احتمال مشارکت پایین در انتخابات به آفتاب‌نیوز گفت: این یک واقعیت است که مشارکت بالا در انتخابات‌ها موجب بالا رفتن مشروعیت نظام می‌شود، طبیعتاً هر شخص، گروه یا سازمانی نیز که باعث شود مشارکت پایین بیاید در واقع به نظام ضربه زده است، مشارکت بالا دقیقاً نشان می‌دهد که مردم طرفدار نظام هستند، در ۲ انتخابات گذشته مشارکت پایین بوده و این مسئله به مشروعیت نظام آسیب وارد می‌کند، در این زمینه نیز امثال دولت، شورای نگهبان و وزارت کشور باید این مقوله را باید مورد واکاوی قرار دهند که چگونه عملکرد گذشته شان به کاهش مشارکت انجامیده و مسیر خود را تصحیح نمایند، در این بین مسائلی مانند نظارت اسطصوابی سختگیرانه و اقدامات افراطی طبعاً به کاهش مشارکت منتهی می‌شود و نباید تکرار گردد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص گفته برخی چهره‌های تندرو در باره لزوم یک مجلس انقلابی‌تر و یک دست‌تر، اظهار کرد: برخی چهره‌های تندرو که چنین برداشت‌های سطحی از مسئله انقلاب و مجلس انقلابی دارند، در واقع معنای انقلاب را متوجه نشده‌اند، واژه انقلابی به معنای پایبندی به آرمان‌هایی است که برای آن انقلاب کرده‌ایم، این آرمان‌ها نیز بر مشارکت حداکثری و چندصدایی بودن تاکید دارد، یک مقدار کم‌دانی است که تندرو‌ها از واژه انقلاب حذف صدا‌های دیگر را استنباط کرده‌اند و این در خود نوعی ریاکاری را به همراه دارد. می‌خواهند وانمود کنند که خیلی حزب‌الهی هستند در حالی که عملکرد تندرو‌ها یا به تعبیر رهبر انقلاب سوپرانقلابی‌ها به نظام ضربه وارد کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
78
4
مردم با اصلاح طلب ضد دین و دنیای مردم قهرند
قطعا در انتخابات مشتی در دهان گشاد شما خواهند زد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
نمی دونیم در بازار در حال حاضر جنس خوب چیه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
1
68
کلا رای بی رای
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
تو‌رو خدا بیا رای بده خخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
3
66
من به عنوان یک ایرانی رای نمی دهم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
0
5
مخاطب سخنان این بزرگوار دقیقا کیست?
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
3
40
چون مملکت کلا بنام حزب الهی ها خورده و همه امکانات از آن آنهاست پس رای دادن بنده تغییری حاصل نمی کند متاسفم !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
29
10
کسی که قدرت تحلیل مسائل را ندارد نباید رای بدهد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین